Thursday, May 31, 2012

Operasi Menambah Lemak

Setelah sekian lama mengikat perut untuk hari bahgia tetibe ade budak demuk ni ajak makan Pizza Hut lak. Bajet pizza de wat promo tuk lunch la kan (kecewa sbb xde pun t_t ) Lagi sedih sbb xtau pun skrg pizza de makanan sedap t_t (xyah nk nangis sgt k

 tersuka air asam boi la plak hehehe.... smpai smlm mkn ngn en.tunang pun order air ni...

ngh msj cik abg letew ^_^

xyah teruja sgt k NorSahirah!!! terserlah kegemukan anda.....

ni la dak demuk tu tp xde la demuk pun...sje je sakat die hehe sori myra ;p

ni la makanan yg sedap tu..Lime Pepper Chicken Chop

 Toasted chicken & cheese rolls yg dap..dap (ikut myra ckp)
Seafood Lasagna...biase je maby sbb dh mkn yg sdp kot tu xteruja sgt pun..

p/s: pasni nak ajak en.Tunang g pizza hehe ^_^

Wednesday, May 30, 2012

DIY: Hand Bouquet

 Kali ni kita tunjuk kat korang idea untuk my HB. Terlebih excited la plak dah siap awal-awal padahal baju pun xsiap lg..hehehe... 





p/s: simpan elok-elok dalam kotak dulu ye ^_^

Tuesday, May 29, 2012

Bunga Penaggah Si Dia

Akhirnya siap jugak buat bunga penanggah untuk family En. Tunang. Sungguh puas hati hehe. lepas ni boleh fokus tuk jait bead dkt baju plak..Chaiyok! kne sentiasa bersemangat menanti hari bahagia. 



p/s: mmg jimat kalau buat sendiri kan kan ^_^

Monday, May 28, 2012

Versus

Jom layan lagu-lagu yang didendangkan oleh group yang bertanding seperti Black & Parallax, Six sense, Sofarz, Go gerilla, Hujan. Sorry video xcantik
video

video

video

p/s: ske sangat dengan black & parallax

Tuesday, May 22, 2012

Gambar yang Awesome

Usha-usha Mr.Google dan terjumpa gambar yang menarik dari Jan Von Holleben yang bertemakan " Dream of flying" Jom Layan gambar dari beliau. Tapi orang kita pun xkurang hebat ye dak???
















Ni la tuan empunya gambar,  Jan von Holleben

p/s: Bleh x nk gambar kwen nanti camni...huhuh...

:: Credit: janvonholleben ::

Monday, May 21, 2012

Chocolate Temptation

Aktiviti baru ujung minggu ialah mencuba resepi baru..hehehe.. Kali ni buat coklat plak.. Beriaya mencari resepi bersama en.Tunang. Setelah betungkus lumus buat dan ini lah hasilnya ^_^. Jom Layan......






p/s: Resepi xletak skali sbb cm xjd sngat..nt klo dh jd kita update ye ^_^

Tuesday, May 15, 2012

Menjala dipetang Hari

Pada suatu petang yang hening..hahaha hening la sangatkan.. Hari tu tetibe ada mood nak buat Roti Jala plakkan.. Ni sume gara2 kari ayam yang x habis. 




ROTI JALA

Bahan-Bahan:
1 Cawan tepung gandum
1 Cawan air
1/4 Cawan minyak
1 Sudu Susu pekat
sedikit pewarna kuning

Cara-Cara:
Campurkan semua bahan dan kacau rata. Seelok-elok tapis supaya tepung x berketul.
Setelah itu menjala ikut suka..hehe dan siap untuk dimakan

p/s: makan begitu saja pun sedap jgk ^_^

Thursday, May 10, 2012

Samsung Galaxy SIII

Now Samsung finally launched Samsung Galaxy SIII. This is AWESOME!!!! hehe..Samsung SIII is inspired by the nature. Let's watch this hands on video 

 

For more detail visit this website ^_^

p/s: akhirnya keluar jgk SIII ni..hehe dh lame duk search je psl SIII


Wednesday, May 9, 2012

Aiskrim yang Sedap

Okey kali ni buat aiskrim plak..resepi nyr pun simple je amik dari Resepi Turun Temurun. Blek dari ofis trus ajak anak sedara buat aiskrim ni.. banyak jgk la dapat.. kalau nk tahu resepi nyr boleh scroll lagi ye..heheh 

haha lidi tu gne tuk mix kan warna

yang ni letak perisa strawbery

Aiskrim in the cup..senang nk mkn..

Bahan-Bahan 
1 tin susu pekat manis
2 tin air masak ( guna tin susu tadi)
1 sudu besar ovallet
1 sudu besar tepung jagung
1 sudu kecil esen vanilla
perasa terpulang nk letak rasa apa

Cara-cara
1. Masukkan susu pekat manis dan air masak ke dalam periuk serta tepung jagung dan masak sampai memdidih sedikit supaya tepung jagung masak.
2. Setelah sejuk masukkan kedalam mixer (pastikan bekas besar kerana ia akan bertambah setelah dipukul) dan campurkan essen vanilla dan ovallet tadi. Pukul dengan kelajuan tinggi hingga gebu...makin gebu makin lembut aiskrim tu. 
3. Asingkan mengikut berapa banyak perasa yang kita nk buat.
4. Sejukkan didalam peti sejuk dan nikmati bersama keluarga..

p/s: nanti aiskrim tu ringan je...


Tuesday, May 8, 2012

Majlis berinai Awal dan Scha

Kali ni layan gambar majlis berinai mereka pula. Cantik jugak warna hijau yang dipadankan oleh pasangan merpati dua sejoli ni ^_^ 
Credit picture to BeutifulNara









p/s: really admire tgk gambar-gambar Awal n Scha